torsdag 17 mars 2011

Jakten på den torra skatten

Söndag är lika med långpass! Jens och Johan stiger upp kl 04:00 på söndagsmorgonen för att hinna med det extremt långa pass som väntar dem….. Nej kanske inte riktigt så tidigt men planen var att komma iväg vid 10 tiden då vi båda vet att säger vi 10 så blir det 11 eftersom vi båda är så dryga. I detta fall dröjde det ända till 12 men det var för att det var skidor på tv och det är en gilltig ursäkt.

Väl ute i den friska luften bestämmer sig de två hjältarna att målet med passet är att finna barmark (den torra skatten). Barmark som i dessa tider är mycket sällsynt och eftertraktakt. Efter 3,4 km hittar vi en vall nere vid heden där fjärvärmeledningarna går under marken. BARMARK skriker vi i kör medans vi fäller ut våra fruktade älgsteg på den torra marken. Efter 3,5 km löper vi rakt in i ett taggbuske samhälle som växer på vår barmark. Tjejskrik hörs ända upp till kronoparken när vi löper igenom det tätbevuxna taggbuske samhället.


Efter att fått smak på barmarken så vill vi bara ha mer och större yta. Jakten fortsätter, Vi kommer ner till alstersbaden och ser den lilla ön som är innan Jäverön. Det där är skattkammarön säger vi till varandra. Vi gör sedan en lättare knakning på isen med pekfingret och konstaterar att den kommer att hålla hela vägen ut till ön. Vi löper med lätta och säkra steg mot skattkammarön. Väl ute på ön möts vi av ett fruktansvärt snödjup, pulsen stiger snabbt till 200 slag/min. Det måste vara ett trick för att lura iväg folk tänker vi medans vi fortsätter att leta efter skatten. Helt plötsligt lyser det upp och där i sluttningen är skatten! När glädjen är på topp så ser vi helt plötsligt två perfekta Ugali pinnar som ligger bredvid varandra. Glädjen höjs över alla gränser medans vi rusar fram, tar Ugali pinnarna och börjar instinktivt slå på närmaste träd.


I slutet på den härliga barmarksplätten får Johan en torr pinne i ögat. Glädjen förvandlas snabbt till ett raseri utbrott. Nej nu får det vara bra man ska fan inte ha för mycket av det goda! Jens håller med. Vi löper över till Jäverön som vi länge velat sätta vår fot på. Sen snöpulsar vi som furier hela vägen hem!



Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar